25 Ocak 2012 Çarşamba

Koçluğun faydaları


Profesyonel koçluğun bir çok faydası vardır. Profesyonel koçluk hizmeti alanların kendilerini zorlayan konulara ve ellerindeki fırsatlara farklı bir açıdan bakabildiğini, düşünme ve karar alma süreçlerinin geliştiğini, kişiler arası ilişkilerde daha etkin olduğunu, iş ve özel yaşamlarında kendilerine daha çok güvendiklerini biliyor muydunuz?

Kişisel etkinliklerini arttırma konusunda kararlı olan müşteriler, üretken olma, iş ve özel hayatlarından doyum alma, kendilerine koydukları hedeflere ulaşma gibi alanlarında takdire değer sonuçlar alabilirler.

2009 ICF Global Koçluk Müşterisi Araştırması’na göre, profesyonel koçluk hizmetinden yararlanan şirketlerin bu konuda yaptıkları yatırımın yedi katı kendilerine geri dönmüştür. Bireysel koçluk hizmeti alan müşterilerde de bu oran, yatırımın 3.44 katıdır.

Koçluk kişiyi bir çok alanda hedefine taşıyabilir. 2010 ICF Global Tüketici Farkındalık Araştırması’nın sonuçlarına göre, araştırmaya katılanların beşte ikisinden fazlası ( % 42.6) koçluk motivasyonları olarak  “ bireysel performanslarını ve/veya ekip performanslarını geliştirmeyi göstermiştir. Bunun ardından  gelen diğer motivasyon alanları ise profesyonel kariyer fırsatlarını genişletmek (% 38.8) ve iş yönetim stratejilerini geliştirmek tir (%36.1).  Daha kişisel olan  diğer motivasyon alanları ise kendine saygı/ güvenini arttırmak ve işyaşamı / özel yaşam dengesini kurabilmektir.

Bu makale http://www.icfturkey.org web adresinden alınmıştır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder