5 Mart 2012 Pazartesi

Kendi koçun ol - 2

   2. Adım: Zihinde yaratmak

Hayatta her şey iki kere yaratılır. Birincisi ve öncelikle zihinde, ikincisi ise gerçekte. Kendi koçun ol-1 yazımı okuduktan sonra ne istediğinize karar verdiniz. Bu isteğinizi kağıda yazdınız. Şimdi sıra bu isteğinizi zihninizde gerçekleştirmek. Yapacağınız şey hayal kurmak. İsteğinizin gerçekleşmiş halini zihninizde hayal edin. Ne kadar detaylı hayal ederseniz o kadar iyidir. Hayalinize son şeklini vermeden önce istediğinizin bu olduğuna emin olun. Sorgulamanız için işte bir kaç soru: Gerçekten istediğim bu mu? Bu istediğimi gerçekleştirdiğimde kimler, nasıl etkilenecek? İçimde bunu gerçekleştirmeme engel olan bir tarafım var mı? Sabotajcım ne diyor? (içinizdeki ses)
Eğer bu sorulardan her hangi birinde şüpheleriniz varsa, onun üstünde biraz düşünün? Çözüm odaklı olun. İçinizdeki sabotajcının size engel olmasına müsaade etmeyin. Gerekirse bir yaşam koçundan destek alın. Bana yazın.

Hayalinize son şeklini verin. Şimdi hayalinizi zihninizde canlandırırken; neler görüyorsunuz? Neler duyuyorsunuz?  ve neler hissediyorsunuz?

Hissettiklerinize özel önem verin. Şu soruyu cevaplayın; Başardığımda nasıl hissedeceğim? Mutlu olacağım, huzurlu bulacağım, başarmış olacağım vb.

Başardığınızda hissedeceğiniz duyguya odaklanarak, isteğinizi tekrar yazıya dökün. İsteğinizin gerçekleşeceği tarihi belirtin. Sonuna imza ve tarih atın.

Örnek: Bugün tarih 10 Ağustos 2016, çok ama çok mutluyum çünkü ODTÜ makine mühendisliğini birinci sıradan kazandım. Ad soyad imza



mail atabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder